Nhiệt độ lý tưởng khi uống bia

 

Trong bia có chứa CO2 , sau khi đi vào cơ thể, chất này lập tức được thải ra, mang đi một phần nhiệt từ trong cơ thể, làm cho ta có cảm giác tươi mát. Chính vì thế bia là một thức uống được nhiều người ưa chuộng vào mùa nóng.

Các nhà nghiên cứu khoa học cho rằng, nhiệt độ thích hợp nhất khi uống bia là ở khoảng 12 độ C. Nhiệt độ bia quá cao sẽ làm lượng doxit cacbon có trong bia bị thất thoát khiến bia thiếu đi sức hấp dẫn cần có (thức uống hấp dẫn này sẽ có vị đắng).

Ngược lại, nếu để bia ở nhiệt độ quá thấp lại khiến cho người uống mất đi cảm giác và hương vị của bia. Vậy mùa đông có nên uống bia? Rất nên và uống bia ở 15 độC là vừa. Nếu gặp phải chai bia ướp quá lạnh trong mùa đông có thể ngâm bia vào nước ấm 30 độ C để bia tăng lên nhiệt độ cần thiết.

----------------

(English)

The ideal temperature when drinking beer

Beer contains CO2, after entering the body, this substance is immediately eliminated, taking away some of the heat from the body, making us feel fresh. Therefore, beer is a popular drink in the hot season.

Scientific researchers say that the most suitable temperature when drinking beer is about 12 degrees Celsius. The beer temperature is too high, which will cause the amount of carbon dioxide in the beer to be lost, making the beer lack the attractiveness it needs. This luscious drink will taste bitter).

On the contrary, if the beer is kept at too low a temperature, it will make the drinker lose the feeling and taste of the beer. So should you drink beer in winter? Very recommended and drinking beer at 15 degrees Celsius is just right. If you encounter a bottle of beer that is too cold in the winter, you can soak the beer in the warm water of 30 degrees Celsius to increase the temperature required.